Истории на успешни жени

Успехът не идва случайно.
Той се постига, когато надхвърляш себе си, имаш цели и работиш неуморно за постигането им.

През последните няколко десетилетия много известни жени по света не отстъпиха на мечтите и реализацията си. И резултатът не закъсня.
Те го превзеха, изправени пред стереотипи, несправедливост, сексизъм, унижение на нежния пол и станаха символи на успешната и невероятната жена.
Днес ще говорим за 11 такива жени и техните най-големи проблеми преди да постигнат големия си успех и да се превърнат в положителни примери в кариерата си.
Всяка от тях е изгубила нещо в името на просперитета - някои са лишени от здравословен начин на живот, други - от грижи за децата си, трети - от сън и заслужена почивка...
​Бионсе Ноулс:
Бионсе Ноулс: певица, автор на песни и актриса с активи на стойност 290 милиона долара. Бионсе признава, че майчинството е най-големият й успех в живота. И въпреки че е много заета и постоянно обикаля света, винаги води дъщеря си на турне, което организира със съпруга си Дж. Дж. По този начин тя може да балансира успешната си музикална кариера и родителство по хармоничен начин.
Опра Уинфри:
Опра Уинфри: Тя е президент и изпълнителен директор на своята мрежа от фирми и организации. Богатството ѝ се оценява на 2,9 милиарда долара. По пътя към върха Опра преживява много падания, но не изоставя целите си. За Опра думата „провал“ не съществува. Нейната житейска философия съдържа убеждението, че всеки провал всъщност е крачка напред, защото носи опит, мъдрост и най-вече те води в правилната професионална и лична посока за теб самия.

УСПЕШНИТЕ ЖЕНИ ПО СВЕТА И ТЕХНИТЕ СЪВЕТИ ЗА УСПЕХ

Сюзън Войчицки - изпълнителен директор на YouTube
 
Сюзън Войчицки е с полско-руски корени, но е родена и израснала в САЩ. В момента е на 52 години, а състоянието ѝ възлиза на 500 милиона долара. Тя е на 12-то място в списъка на списание „Форбс“ за най-влиятелните жени в света за 2019-та година.
 
Сюзън Войчицки е работила за Intel, участва в създаването на Google и става първият маркетинг мениджър на Google през 1999 г. През 2014 г. става изпълнителен директор на YouTube. Най-популярната платформа за видеосподеляне има над 2 милиарда потребители на месец.
 
Омъжена е за Денис Тропер, директор в Google, с когото имат 5 деца. Тя се застъпва за важността на платения отпуск по майчинство и често говори за важността на намирането на баланс между семейството и кариерата.
 
Самата тя казва, че не разрешава на децата си достъп до YouTube, освен ако не използват детската версия на платформата, като времето им, прекарано там, е ограничено. Според нея не е добре да се прекалява с каквото и да било. „За мен е важно да покажа на децата си богатството на живота и да бъда пример за подражание. Откривам, че моите организационни и управленски умения се тестват повече у дома, отколкото в работата!“
 
Войчицки споделя, че в професионален план е имала много неуспехи, от които се е учила. Според нея успехът в кариерата се дължи най-вече на упоритост и много труд.
„Необходими са не само умения, но и изключителна отдаденост и ангажираност. И независимо от пола, изпълнителните директори се измерват по едни и същи критерии - растеж и успех на бизнеса.“ – казва тя.
 Ето какво още споделя за успеха Сюзън Войчицки:
 
„Нещата винаги се променят. Част от успеха е да се чувстваш комфортно с това да не знаеш какво предстои да се случи.“
 
„Рядко се предлагат възможности по перфектен начин… Добрите възможности са хаотични, объркващи и трудно разпознаваеми. Рискови са и те предизвикват.“


Отиди там, където те обичат


Несигурността те кара да се конкурираш, а самоувереността ти дава сили 
"Ако усещаш, че хората те копират, знай, че те могат да отидат само там, където ти вече си била, но нямат никаква представа накъде тръгваш след това."
Лиз Ланж